Przywitanie młodej pary chlebem i solą

 

Obiad

  • tradycyjny rosół  na bazie trzech rodzajów mięs z makaronem
  • ryż w sosie potrawkowym z mięsem gotowanym plus groszek z marchewką na słodko
  • ziemniaki z wody z koperkiem
  • kuleczki ziemniaczane lub frytki
  • pyzy
  • mięsa:
    • devolaj z  trzema rodzajami sera i masełko
    • roladka z kruczka z szpinakiem w otulinie ziołowej
    • zraziki myśliwskie
    • roladka wieprzowa z boczkiem i ogórkiem kiszonym
    • kotlet schabowy
    • udko z kurczaka faszerowane pieczarkami
    • roladka z szynką parmeńską z serem camembert i suszonymi pomidorami
  • sos myśliwski
  • sezonowe warzywa na ciepło
  • bukiet  surówek

 

Kawa plus deser i ciasto

 

Zimny bufet

  • zupa barszcz czysty
  • sałatka wiosenna
  • sałatka gyros
  • schab faszerowany
  • roladka z kurczaka faszerowana warzywami
  • pieczeń rzymska
  • roladka z kurczaka na słodko
  • ryba w zalewie octowo- cytrynowej
  • ryba na ciepło z dodatkiem  sosu  pomarańczowego
  • krokiet faszerowany
  • tym baliki drobiowe
  • tym baliki wieprzowe
  • pulpeciki  mięsne w zalewie octowej
  • drobiowe kuleczi mięsne w sosie koperkowo cebulowym
  • pieczywo
  • ragout wieprzowe z kluseczkami

Boczny stół  kociołek zupy – flaczki

Kawa plus tort weselny

 

Śniadanie

  • zupa sezonowa krem
  • golonka po bawarsku
  • golonka gotowana
  • kapusta gotowana
  • tradycyjne gołąbki w liściach